علوم دام

رنگارنگ دام پروری

نژادهای شیری گاو در جهان

به نام او

نژادهای شیری معروف جهان  

 

ملکه شیر جهان:

هلیشتاین:

      هلیشتاین فریزین اسم رسمی نژاد است

         وزن مطلوب گاوهای هلیشتاین نر و ماده بالغ به ترتیب 1000 و 680 کیلو گرم می باشد.

         گاوهای هلیشتاین به بیشترین تو لید کننده شیر با کمترین درصد چربی شهرت یافته اند

          گوساله های این نژاد در میان سایر نژادهای شیری در هنگام تولد بالاترین وزن را دارندواین ویژگی همراه با رنگ سفید چربی بدن ، آنها را برای تولید گوشت سفید گوساله مناسب می سازددر اروپا معمولا فریزین به گاوی که اجداد اروپایی دارند و هلیشتاین به گاوهای که اجداد آنها از امریکای شمالی است اطلاق می شود.

         در این نژاد منگوله دم قسمت بالای سم وهمچنین خط زیر شکم وپیشانی سفید رنگ است

         هلیشتاین دیرتر از جرسی ، گرنزی ، و ایر شایر بالغ می شود.

..............

SAMADQ

 


براون سوئیس :

         قدیمی ترین نژاد شیری براون سوئیس است.

         براون سوئیس از نظر وزن بعد از هلیشتاین حایز مقام دوم است.

         رنگ قهوه ای براون سوئیس از خیلی روشن تا خیلی تیره متفاوت است.

         براون سوئیس حیوانی رام ولی کمی لجباز است.

         ین نژاد به سبب اندازه نسبتا بزرگ ، وزن زیاد گوساله ها ، چربی سفید بدن برای پرواربندی و گوشت سفید گوساله تا حد هلیشتاین مقبولیت یافته است.

         براون سوئیس دیر بالغ می شود و نسبت به نژادهای دیگر دیرتر به اوج تولید می رسند.

         چرای روی دامنه کوهها منجر به قدرت چرای برتر در این نژاد شده ا

  مونبیلیارد :

         مرکز پرورش اولیه این نژاد فرانسه است

         دارای شیر بالاو درصد بالای چربی و پروتیین است-به عنوان یک گاو دو منظوره استفاده می شوند

         دارای باروری خوب-کیفیت بالای شیر و گوشت-سازگار با انواع شرایط اقلیمی

         گاوهای این نژاد دارای طول عمر زیاد هستند(در طول عمر خود بیش از 100 تن شیر تولید می کنندو بیش از پنج شکم زایش دارند.

        ایرشایر :

          ایرشایر آخرین نژاد اصلاح شده است.

         آب وهوا در منطقه ایر در زمان زیادی از سال سرد و نمناک است.

         گاوهای ایرشایر بزرگتراز گاوهای گرنزی و جرسی است و رنگ آنها از قرمز تا قهواه ای مایل به قرمز و سفید متغیر دارند .

         گوساله های این نژاد به دلیل وزن و تولید نسبتا پایین برای تولید گوشت گوساله ارزش متوسطی دارند.

         گاوهای حذفی و گاوهای مازاد نیز برای تولید گوشت دارای ارزش متوسطی می باشند. زیرا خیلی سریع چاق می شوند و دارای چربی سفید هستند.

         چربی شیر این نژاد 4 درصد و مواد جامد بدون چربی شیر آنها کمتر از گرنزی و جرسی است.

         شکل پستان این نژاد در مقایسه با اغلب نژادهای دیگر بهترین می باشد.

 نژاد شورت هورن شیری  :

         نژاد شورت هورن شیری به عنوان نژادی دو منظوره برای تولید شیر و گوشت معروف است.

         اندازه نسبتا بزرگ آنها امتیازی مثبت برای تولید گوشت و پرداخت قیممت بالا برای گاوهای حذفی است

          گوساله های این نژاد به دلیل وزن پایین در هنگام تولد ( 24 تا 36 کیلوگرم ) در مقایسه با گوساله های هلیشتاین و براون سوئیس برای تولید گوشت سفید برتری کمتری دارند.

         شیر آنها برای مصرف مستقیم و تهیه پنیر کاملا مناسب است

          رنگ حیوان از تقریبا سفید تا قرمز متغیر است. ولی بیشتر داری ترکیبی از هر دو رنگ می باشند که به رنگ سرخ تیره معروف است.  

 گرنزی

         گرنزی تا حدی از جرسی بزرگتر است.

         درصد چربی و همچنین درصد کل مواد جامد بدون چربی در شیر این نژاد اندکی کمتر از جرسی است اما رنگ شیر آن به علت وجود مقدار بیشتر کاروتن زردتر است.

         وزن گوساله های گرنزی هنگام تولد کمی بیش از گوساله های جرسی است.

         اندازه کوچکتر ورنگ زرد چربی لاشه موجب می شود که اینها نیز برای تولید گوشت قرمزو گوشت سفید گوساله مناسب نباشد.

         گرنزی ها دیرتر از جرسی ها بالغ می شوند و قدرت چرای آنها به خوبی جرسی ها نیست.

         اوهای گرنزی تا حد بسیار بالایی مطیع و رام می باشند.  

 جرسی : 

         کوچکترین نژاد گاوهای شیری جرسی است که به دلیل چربی زرد برای تولید گوشت قرمز و گوشت سفید گوساله ارزش چندانی ندارد.

         شیر جرسی ها در مقایسه با سایر نژادها بیشترین درصد چربی و همچنین مواد جامد بدون چربی را دارد.

         جرسی ها نسبت به تمامی نژادهای دیگرزودتر بالغ می شوند و سریعتر به اوج تولید شیر می رسند

         شیر نژاد جرسی به علت کاروتن زیاد زرد رنگ می باشد.

          گاوهای جرسی به خلوص نژادی شهرت دارند



کلمات کلیدی :
نوشته شده توسط صمد قرمزی در ۱۳۸۸/٥/٤

نظرات ()





مطالب پیشین





Powered By persianblog.ir Copyright © 2009 by samad64
This Themplate By Theme-Designer.Com

.:: Menu ::.

صفحه ی نخست
پست الکترونیک
عناوین مطالب وبلاگ
لينك rss
طراح قالب

.:: About ::.


درباره :سلام سلامی گرم تقدیم دوستان عزیز که گهگاهی سری به ما میزنن. دوستان دارم ومنتظر نظرات خوشکلتان هستم. دوستدار شما صمد کارشناس علوم دام
پروفایل مدیر : صمد قرمزی

.:: Categories ::.

خودخوری=کانیبالیسم(۱)
گلوکان= بخشی از دیواره سلولی(۱)

.:: Links ::.

حرفه ای ترین قالب هاي وبلاگ
سایت تخصصی علوم دام
علم و دانش
علوم دامی
ترکان قشقایی
گنگول هوس قشقایی

.:: Page ::.


.:: Authors ::.

صمد قرمزی

.:: Others ::.

netsoft

Strobe:

on

off

samad ghermezi

samad ghermezi

samad ghermezi

samad ghermezi

samad ghermezi

samad ghermezi

samad ghermezi

samad ghermezi

samad ghermezi

samad ghermezi





.:: Archive ::.

آبان ۸٩
شهریور ۸٩
اردیبهشت ۸٩
آبان ۸۸
مهر ۸۸
شهریور ۸۸
امرداد ۸۸
تیر ۸۸
خرداد ۸۸
اردیبهشت ۸۸